Säpo

Ser du möjligheterna med att jobba datadrivet?

Vill du vara med och utveckla vår förmåga att skydda Sverige? Vi vässar nu våra verktyg för att hantera den viktigaste tillgången för vår myndighet; information! Hos oss kretsar verksamheten kring inhämtning, bearbetning och analys av information. Vi söker nu dig som vill vara en del av vår IT- och teknikavdelning och samtidigt vara med och utveckla vår förmåga att skydda Sverige.

Ort: Stockholm eller Göteborg
Sista ansökningsdag: Intresseanmälan där rekryteringen sker löpande
Referensnummer: 2021-8015

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet

Vad får du göra hos oss?

Hos oss arbetar du i en verksamhet där förtroende, sammanhållning och professionalism värdesätts högt. Vi arbetar i självorganiserade DevOps-team som har ett stort egenansvar för sin leverans. Tillsammans hittar vi arbetssätten och metoderna för att förvandla kraven till verklighet.

Arbetsuppgifterna kräver en öppen inställning och vi vill nu utöka våra team med nya medarbetare som kan hjälpa oss att vidga perspektiven, kunskapen och erfarenheten som sammantaget gör oss bättre. Hos oss lär vi av varandra och vi delar med oss av vår kunskap.

Vi söker nu nya kollegor inom fler olika områden som kommer att arbeta med vår viktigaste resurs på myndigheten, information. Har du erfarenhet eller kunskap av något av följande områden är du extra aktuell just nu:

  • Systemutveckling inom Java, .Net eller Python
  • Testning
  • Kravanalys
  • Linux, Windows, containers
  • NoSQL-databaser
  • Systemarkitektur
  • UX

Förutom att du har kunskap från något av ovanstående områden har du en eftergymnasial utbildning och du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Vem är du?

Du är självgående och analytisk, nyskapande och kreativ och dessutom tänker du datadrivet. Du har ett helhetsperspektiv och entusiasmeras av hur data kan användas på nya sätt för att skapa nya möjligheter. I din värld är samarbete med dina kollegor en självklarhet samtidigt som du kan ta egna initiativ när så behövs.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef Stockholm, tfn 010-568 82 18 eller rekryterande chef Göteborg, tfn 010-568 75 82. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du


Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Detta är ett öppet rekryteringsärende som i dagsläget inte har ett sista ansökningsdatum. Finner vi din profil intressant kan du räkna med att bli kontaktad inom 30 dagar.
Rekryteringen kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.