Säpo

Spaningstekniker

Vill du vara ett operativt teknikstöd i en pågående spaningsoperation? Då är du kanske en av de spaningstekniker som vi nu söker till vår verksamhet på Säkerhetspolisen.

Ort: Stockholm eller Göteborg
Sista ansökningsdag: 2021-04-26
Referensnummer: 2021-4374

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag.


Ditt uppdrag

Som spaningstekniker på Säkerhetspolisen kommer du att vara ett operativt teknikstöd i pågående spaningsoperationer. Du kommer arbeta med installation och drift av hemliga tvångsmedel och även delta i förvaltningen av system för fältoperativ teknik. En annan viktig del i ditt arbete kommer vara att delta i utvecklingsarbete i samverkan med teknikavdelningen för att driva tekniken framåt ytterligare.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm eller Göteborg, men resor inom och utanför Sverige förekommer i tjänsten.

Du vet väl att vi söker fler liknande roller? Titta gärna på annonsen för teknikutvecklare på vår hemsida.


Din kompetens

Vi söker dig som har polisexamen eller annan relevant eftergymnasial utbildning, exempelvis officersutbildning eller ingenjörsutbildning. Du har erfarenhet av fältoperativ teknik och en mycket god allmän IT-kunskap. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift och du har körkort med lägst B-behörighet.

Meriterande för tjänsten är om du gått Säkerhetspolisens spaningsutbildning, har erfarenhet av spaningsarbete eller har dokumenterad goda kunskaper inom el, tele eller data. Ytterligare meriter är erfarenhet av teknik- eller metodutveckling samt om du har elinstallationsbehörighet.


Dina egenskaper

För att lyckas i denna roll har du en förmåga att arbeta självständigt mot uppsatta mål. Du har ett stort teknikintresse samt lätt att ta till dig ny teknik. Du är utvecklingsorienterad och har dessutom en naturlig fallenhet för att samarbeta med andra, både internt och externt.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

OBS! Av säkerhetsskäl kan du inte maila in eventuella frågor. Mailar du in frågor kommer du inte att kunna bli aktuell som kandidat i rekryteringsprocessen.
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 073-416 27 73. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad.
Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-4374.

Din ansökan ska skickas med vanlig post.

OBS! Av säkerhetsskäl kan du inte maila din ansökan. Ansökningar som inkommer via e-post kommer inte att behandlas i rekryteringsprocessen.

Skicka din ansökan till:

Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Ansökan ska ha kommit in senast 2021-04-26.
Rekryteringen kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.