Säpo

Systemutvecklare med fokus på frontend

Vill du identifiera behov, automatisera och skapa lösningar i produktion som stödjer det operativa underrättelsearbetet? Då är du kanske en av de systemutvecklare vi söker till Säkerhetspolisens IT och teknikavdelning.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-03-08
Referensnummer: 2021-1477

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Ditt uppdrag

Vi söker nu flera erfarna systemutvecklare som vill bidra till att få verktyg för avancerade dataanalyser och automatiserade lösningar i produktion.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att tillgängliggöra analysverktyg och rapporter som stöd till handläggare och analytiker. Du kommer ständigt att förbättra lösningar utefter användarnas föränderliga behov och den tekniska utvecklingen. I rollen kommer du även att arbeta med olika tekniker för att på ett intuitivt sätt visualisera komplexa skeenden.

Du kommer att arbeta nära våra data scientists, dataanalytiker och data engineers med att skapa lösningar som stödjer det operativa underrättelsearbetet. Tyngdpunkten för ditt arbete består i att identifiera återkommande behov, automatisera lösningar i produktion och underhålla dessa. Verksamheten ställs ständigt inför nya utmaningar och nya frågeställningar vilket ställer krav på flexibilitet och en vilja att förändra metoder, tekniker och arbetssätt.

Både inrikes- och utrikesresor kan förekomma i tjänsten.

Din kompetens

Vi söker dig med akademisk examen inom datavetenskap eller annan utbildning/inriktning som Säkerhetspolisen bedömer som likvärdig. Du har minst 3 års dokumenterad erfarenhet av systemutveckling av frontend-verktyg och erfarenhet av Javascriptutveckling. Du har dessutom erfarenhet av interaktionsdesign och datavisualisering för att passa i rollen hos oss.

Det är meriterande är om du har erfarenhet inom följande:

  • Open Source
  • Typescript, React, Python och/eller Scala
  • SQL
  • Geografisk visualisering
  • Arbete i agila team
  • CI/CD

Dina egenskaper

Det är viktigt att du är kommunikativ och har god förmåga att initiera och upprätthålla kontakter, både internt och externt. Du är van vid att samarbeta med andra, men arbetar likväl effektivt på egen hand. Du kan framföra och ta emot konstruktiv kritik på ett sätt som gynnar helheten. Då du kommer att arbeta med tydliga inriktningar och deadlines, men under stort egenansvar i en verksamhet som växlar mellan att vara planerad och händelsestyrd, krävs det att du är ansvarstagande, noggrann och flexibel.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 81 32. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-1477. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-03-08.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.