Säpo

Testare

Drivs du av utmaningar och att lösa komplexa problem tillsammans med kompetenta och entusiastiska kollegor? Då kan du vara den vi söker som testare på Säkerhetspolisens IT och teknikavdelning.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-05-17
Referensnummer: 2021-1465

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Ditt uppdrag

Som testare hos oss kommer du huvudsakligen att arbeta i något av våra agila utvecklingsteam. Du planerar, genomför och följer upp varierande testaktiviteter. I arbetet ingår samverkan med personer från olika delar av verksamheten för att uppnå en effektiv, högkvalitativ och situationsanpassad testverksamhet. Du får möjlighet att arbeta med många olika system och integrationer i varierad storlek och komplexitet.

IT-miljön är främst Windows- och .Net-baserad, men även andra plattformar förekommer. I rollen kommer du bidra aktivt till förbättringsarbete för att öka graden av automatisering inom bland annat test och deployment och du kommer delta i utveckling av metodik och arbetssätt. Du kommer även att ta fram dokumentation av ditt arbete.

Vi arbetar i team med agil metodik där varje medarbetare har stor frihet i sitt eget arbete. Du kommer ha ett nära samarbete med produktägare och utvecklare i team där klimatet är inkluderande och hjälpsamt med högt förtroende för varandra.


Din kompetens

För den här rollen krävs det att du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område och minst tre års dokumenterad erfarenhet av arbete inom kvalitetssäkring av IT-system. Du har erfarenhet av agila metoder som exempelvis Scrum eller Kanban samt kommunicerar på svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Det är meriterande om du har högskoleutbildning inom systemvetenskap eller motsvarande, samt erfarenhet av att testa system i komplexa miljöer med många integrationer. Vi ser vidare positivt på vidareutbildning och certifiering inom test, exempelvis ISTQB, samt erfarenhet av metodutveckling inom testområdet. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av automatiserade testmiljöer och testautomatisering, samt av databaser och SQL. Om du har erfarenhet av Git eller prestandatest värdesätts det.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina egenskaper och söker dig med god kommunikativ förmåga och som är samarbetsinriktad. Du har lätt för att skapa och upprätthålla goda kontakter. I rollen krävs det att du är ansvarsfull och självgående, tar egna initiativ och självständigt driver arbetet framåt. Du behöver även vara organiserad och strukturerad med en känsla både för helhet och detaljer.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 27. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-1465. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-05-17.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.