Säpo

Utbildningssamordnare inom polisoperativa utbildningar

Är du polis och har erfarenhet av utbildningsverksamhet? Vi söker nu en utbildningssamordnare som vill arbeta med att utveckla Säkerhetspolisens polisoperativa utbildningar. Välkommen med din ansökan!

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-08-26
Referensnummer: 2021-11309

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag.

Ditt uppdrag

Du har ett övergripande ansvar för planering, genomförande och utvärdering av Säkerhetspolisens polisoperativa utbildningar. Det innefattar bland annat kursansvar och myndighetsövergripande ämnesansvar för olika polisoperativa utbildningar.

Du bevakar den senaste utvecklingen inom ditt ansvarsområde och håller dig uppdaterad genom relevant fortbildning. Du samverkar också med relevanta parter för att utveckla utbildningarnas innehåll och genomförande.

Din placering är i Stockholm, men resor inom Sverige förekommer.

Din kompetens

Vi söker dig som har:

  • Polisexamen
  • Erfarenhet av att utbilda
  • God förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift

Du som söker kan också ha meriter som tillför bredd i våra arbetsgrupper. Kan du bidra med något eller flera av följande är det värdefullt:

  • Erfarenhet av arbete med kursdesign och planering av utbildning
  • Fördjupad kunskap inom något av färdighetsämnena som ingår i polisoperativ utbildning
  • Erfarenhet av att ha tjänstgjort som polis i yttre tjänst
  • Intresse och kunskap inom beteendevetenskap kopplat till mental träning, stresshantering och kommunikation, IT/digitalt lärande, juridik och CBRNE

Dina egenskaper

Du vill vara en del av utvecklingen av Säkerhetspolisens polisoperativa utbildningar. Du är den engagerade, förtroendeingivande och positiva personen som är coachande i din relation till andra människor.

Du är prestigelös, kommunikativ och bra på att bygga relationer. Du ser till verksamhetens gemensamma mål före individuella prestationer. Det handlar om att på ett naturligt sätt skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter, vara en bra kollega och bidra till ett gott arbetsklimat i gruppen.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 70 48. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)


Ansökan ska ha kommit in senast 2021-08-26.
Vi påbörjar urvalet efter annonseringstidens slut och räknar med att ta kontakt med dig som gått vidare runt v. 37.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.