Säpo

Om webbplatsen

Säkerhetspolisens webbplats innehåller information om myndighetens uppdrag och verksamhet.

Ambitionen är att webbplatsen ska öka kunskapen om och ge insyn i Säkerhetspolisen och vårt arbete, för att i förlängningen bidra till allmänhetens förståelse och förtroende för Säkerhetspolisen.

Du kan navigera på webbplatsen via huvudmenyn högst upp. I sidfoten hittar du genvägar till populära sidor. Där finns bland annat en funktion för att tipsa Säkerhetspolisen. När du har skickar formuläret omvandlas ditt meddelande till ett e-brev som skickas till Säkerhetspolisens registrator.

Webbplatsen har en avdelning på engelska och begränsad information på ett antal andra språk och språkvarieteter.

Tillgänglighet

Tillgänglighetsredogörelse

Teknisk information

Webbplatsen använder standarderna HTML 5 samt är anpassad för skärmupplösningen 1280×720 och övriga upplösningar genom responsiv design. Det betyder att webbplatsen anpassar sig efter din skärmstorlek.

Dokument

För att kunna läsa pdf-dokument behöver du ofta ett särskilt program. Det finns flera sådana som är gratis att ladda ned, ett exempel är Adobe Reader.

Skriv ut

Du kan skriva ut alla sidor på webbplatsen med den vanliga utskriftsfunktionen i webbläsaren.

Om du har problem med att skriva ut pdf-dokument direkt från webbplatsen kan du prova att först spara filen på din dator och sedan skriva ut den.

Script på webbplatsen

Script är textfiler som innehåller instruktioner eller kommandon till datorprogram eller operativsystem.

Av tekniska skäl använder webbplatsen script för funktionen att öppna dokument i nytt fönster samt i formuläret för att skicka tips eller annan e-post till Säkerhetspolisen. Dessa sidor går att besöka och använda även om du har valt att inte använda script. Script används också i sökfunktionen, som inte fungerar utan stöd för script.