Säpo

Johan Sjöö blir hovrättslagman

2016-12-14

Regeringen har i dag utnämnt Johan Sjöö, biträdande chef för Säkerhetspolisen, till ny hovrättslagman i Hovrätten över Skåne och Blekinge. Johan Sjöö tillträder sin nya tjänst under våren 2017.

—Jag ser fram emot det nya uppdraget. Samtidigt är det vemodigt att lämna den oerhört professionella medarbetarkår som finns hos Säkerhetspolisen och det speciella uppdrag som myndigheten har, säger Johan Sjöö.

Johan Sjöö är jurist och har arbetat på Säkerhetspolisen sedan 2007. Han har bland annat varit kanslichef och utsågs 2012 av regeringen till biträdande Säkerhetspolischef.

—Det har varit en fantastiskt rolig utmaning att styra, leda och utveckla Säkerhetspolisen under de här åren. Hoten i vår omvärld har förändrats och vi har genomgått stora förändringar inom myndigheten, säger Johan Sjöö.

—I mitt nya jobb som hovrättslagman återgår jag till det som är min grundutbildning, att vara domare, och jag ser fram emot att utöva det hantverk som arbete i en domstol innebär.

Säkerhetspolischef Anders Thornberg beklagar att Johan Sjöö lämnar Säkerhetspolisen.

—Johan Sjöö och jag har arbetat nära varandra under flera år med uppdraget att leda och utveckla Säkerhetspolisen. Jag kommer att sakna Johan och vårt goda samarbete, men önskar honom all lycka till i sitt nya arbete som hovrättslagman.

Johan Sjöö stannar kvar som biträdande chef för Säkerhetspolisen fram till april 2017.