Säpo

Anders Thornberg på Folk och Försvars rikskonferens i Sälen

2017-01-05

Säkerhetspolisens chef Anders Thornberg deltar mellan den 8 och 10 januari på Folk och Försvars årliga rikskonferens i Sälen. Under konferensen kommer Säkerhetspolischefen bland annat att diskutera hotet mot Sverige och berätta om Säkerhetspolisens arbete för ett tryggare Sverige.

Anders Thornberg, vid förra årets rikskonferens.

– Jag ser fram emot Rikskonferensen. Den är ett viktigt forum för alla som är intresserade av säkerhet och hur vi skyddar Sverige, säger Anders Thornberg.

Rikskonferensen samlar i år cirka 350 deltagare. Det är politiker, aktiva inom organisationer i civilsamhället och representanter för myndigheter, näringsliv och fackliga organisationer. I fokus står världens säkerhet, Sveriges försvar, människors trygghet och samhällets krisberedskap.

Säkerhetspolischefen kommer bland annat att delta i flera seminarier och direktsända intervjuer.

– Läget i Sverige och omvärlden de senaste åren har påverkat Säkerhetspolisens sätt att arbeta och hur vi prioriterar. Vår uppgift, att skydda Sverige och vår demokrati, har aldrig varit större eller svårare. Säkerhetspolisen gör mycket i det operativa arbetet som vi av naturliga skäl inte kan berätta om. För mig är det ändå viktigt att vara så öppen det går om hur vi jobbar för att lyckas med vårt uppdrag, säger Anders Thornberg.  

Hela Rikskonferensen webbsänds – live och i efterhand – på Folk och Försvars hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och den går att följa i sociala medier under #fofrk. Säkerhetspolisens hemsida kommer att uppdateras med nyheter från konferensen.

Säkerhetspolischefens seminarieprogram under Rikskonferensen:

  • "Rädslans psykologi och behovet av tillit". Paneldiskussion med bland andra ärkebiskop Antje Jackelén och professor Lars Trägårdh, måndag den 9 januari kl 19.10-20.00.
  • "Ett tryggare samhälle". Gemensam diskussion med rikspolischef Dan Eliasson, tisdag den 10 januari kl 16.45-17.25.