Säpo

Säkerhetspolisen – nu på Linkedin

2018-05-03

Över 500 miljoner medlemmar i fler än 200 länder. Nu sällar sig Säkerhetspolisen till de 20 miljoner företag och organisationer som finns på Linkedin.

– Vi ser Linkedin som en viktig kommunikationskanal för att bredda kunskapen om Säkerhetspolisens verksamhet. Vår närvaro är också ett sätt att hitta nya kollegor när myndigheten nu växer, säger säkerhetspolischef Klas Friberg.

Under de kommande åren ska Säkerhetspolisen växa, från dagens drygt 1 200 medarbetare till över 1 500 medarbetare. Bland verksamhetsområdena som kommer öka i kvantitet och kompetens återfinns bland annat säkerhetsskydd och teknik.

– Även administratörer, analytiker, handläggare och många andra yrkesroller kommer behövas. Nyrekryteringarna är viktiga och vår rekryteringsprocess är noggrann. Vi ska växa snabbt men kontrollerat, säger biträdande säkerhetspolischef Charlotte von Essen.

Öppna och tillgängliga

En annan och lika viktig anledning till närvaron på Linkedin är en del av myndighetens uppdrag: att vara så öppen och tillgänglig som möjligt.

– Det kommer alltid finnas mycket av vår verksamhet som vi inte kan berätta om, men vi ska berätta om det vi kan. De som följer oss på Linkedin kommer att få veta mer om vår verksamhet, vårt uppdrag och våra utmaningar, säger Klas Friberg.

Säkerhetspolisen på Linkedinlänk till annan webbplats