Säpo

En person anhållen misstänkt för terroristbrott

2018-05-28

En person anhölls på måndagsmorgonen den 28 maj misstänkt för brott mot lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet.

I samma ärende sitter sedan den 3 maj tre personer häktade. Två av dem är på sannolika skäl misstänkta för föreberedelse till terroristbrott, medan den tredje är på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till terroristbrott samt brott mot lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet.

Förundersökningen mot de fyra misstänkta personerna bedrivs av Säkerhetspolisen under ledning av åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål. Under de veckor som utredningen pågått har en rad olika utredningsåtgärder vidtagits. Det är bland annat dessa som har lett fram till anhållandet som gjordes på måndagsmorgonen.

Förundersökningen fortsätter nu med bland annat fortsatta förhör med de misstänkta och vittnen samtidigt som analyser görs av beslag.

Parallellt med förundersökningen arbetar Säkerhetspolisen vidare inom ramen för vårt underrättelsearbete för att förebygga och förhindra attentat.