Säpo

Säkerhetspolisen i sociala medier

Säkerhetspolisen har officiella konton på Twitter och på Linkedin.

Säkerhetspolisen på Twitterlänk till annan webbplats

Säkerhetspolisen på Linkedinlänk till annan webbplats

Om du vill kontakta Säkerhetspolisen i ett enskilt ärende eller lämna ett tips, kontakta oss i stället via sidan Tipsa Säkerhetspolisenlänk till annan webbplats eller på telefon 010-568 70 00.
Kontaktuppgifter för media hittar du under Pressrum.

Twitter

Via Twitterkontot @SAPOSverige kan du följa Säkerhetspolisens arbete. Kontot är bemannat vardagar klockan 9–17 och hanteras av kommunikationsenheten.

Inlägg och kommentarer som publiceras på Säkerhetspolisens Twitterkonto blir allmänna handlingar och omfattas därmed av offentlighetsprincipen. Det innebär att handlingarna kan begäras ut av allmänheten.

Säkerhetspolisen ansvarar endast för personuppgifter som myndigheten själv publicerat på Twitter, inte personuppgifter som andra användare lämnar. Det beror på att myndigheten inte kan påverka publiceringen av andras inlägg.

Säkerhetspolisen ansvarar inte för innehållet i eventuella länkar till externa webbplatser i inlägg som andra publicerar på Twitter.

Linkedin

Via Linkedinkontot Säkerhetspolisen får du nyheter som rör Säkerhetspolisen och tips om lediga jobb. Kontot är bemannat vardagar klockan 9–17 och hanteras av kommunikationsenheten och HR-enheten.

Inlägg och kommentarer som publiceras på Säkerhetspolisens Linkedinkonto blir allmänna handlingar och omfattas därmed av offentlighetsprincipen. Det innebär att handlingarna kan begäras ut av allmänheten.

Säkerhetspolisen följer kontot och tar bort inlägg vars innehåll kan vara brottsligt. Den som gör ett inlägg som strider mot lagen är dock alltid personligen straffansvarig för brott. Säkerhetspolisen tar även bort inlägg som innehåller känsliga personuppgifter samt inlägg som är stötande eller som kan kränka enskildas personliga integritet.