Placeholders logotyp, till startsidan

Traineeprogram inom it

Kan du hitta teknikens svaga punkter? Vill du utveckla applikationer och AI-lösningar som gör skillnad? Som trainee hos Säkerhetspolisen får du arbeta inom en it-verksamhet som hela tiden utvecklar och utvecklas för att säkerställa myndighetens höga krav på säker och effektiv informationshantering.

Nu kan du söka till Säkerhetspolisens traineeprogram. Programmet startar den 2 september 2024.

Om programmet

Under sex månader erbjuds du en traineetjänst där vi varvar introduktioner, föreläsningar, studiebesök och utbildning med arbete i det leveransteam där du har din tillhörighet. Programmet genomförs i samarbete med Polismyndigheten, där vissa aktiviteter är gemensamma och vissa sker inom respektive myndighet. Efter traineeperioden fortsätter din anställning på den enhet där du haft din ”hemmagrupp”.

Syftet med traineeprogrammet är att erbjuda en inspirerande introduktion som ger dig bred kunskap, dels om arbetet inom it-avdelningen där du anställs, men också om de båda myndigheternas verksamheter. Traineeprogrammet har som mål att stötta i din fortsatta personliga och tekniska utveckling och i din yrkesmässiga karriär. Du får en god möjlighet att börja bygga upp ditt personliga nätverk då du under traineeperioden skapar många värdefulla kontakter.

Exempel på verksamheter och team där vi söker nya kollegor inom ramen för traineeprogrammet:

  • Moderna molnplattformar och hantering av stora datamängder
  • Senaste AI-teknikerna för hantering av bild, text och ljud
  • Infrastruktur i ständig utveckling med fokus på automatisering och hög säkerhet
  • Frontend-, backend- eller fullstackutveckling som gör skillnad för Sveriges säkerhet

Vill du veta mer?

Anmäl dig till Säkerhetspolisens och Polismyndighetens gemensamma digitala informationsträffar den 6 och 13 december. Under informationsträffarna kommer programansvariga att berätta om traineeprogrammet och du får även chans att ställa dina frågor till ex-traineer.

Läs mer och anmäl dig på polisen.se

Senast ändrad

 5 december 2023

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor