Placeholders logotyp, till startsidan

Vi tar ingenting för givet

Säkerhetspolisen har cirka 1 400 medarbetare. Vårt uppdrag är att skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster, så vi kan inte ta någonting för givet.

Våra medarbetare är sakkunniga och samhällsintresserade. Vi vet att saker inte alltid är som de ser ut vid första anblick. Våra arbetsuppgifter kräver ett öppet förhållningssätt, och vi söker personer som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Vi löser uppgifter och utvecklas tillsammans

Det finns många olika yrken och kompetenser inom Säkerhetspolisen. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Samtiden och framtiden gör att vi ständigt måste bli bättre på att sätta händelser i större sammanhang och längre tidsperspektiv.

Hos Säkerhetspolisen förväntar vi oss det bästa av varandra, varje dag.

Händelser i omvärlden påverkar vår vardag och det är inte alltid våra dagar ser ut som vi tänkt. Därför tar vi ansvar för, och initiativ till, att vässa våra kompetenser och vårt samarbete. Det behövs för att ligga steget före.

Vi tror på balans

Hos Säkerhetspolisen förväntar vi oss det bästa av varandra, varje dag. Ibland är det dagar med skarpt läge, hög puls och intensitet. Andra perioder är det lågintensivt framåtblickande arbete som gäller.

Vi är noga med balansen mellan arbete och fritid. Vi vet att det är då vi kan hålla skärpan och fungera bra på jobbet. Vi kan inte ta med jobbet hem eller diskutera våra uppdrag med personer utanför Säkerhetspolisen. Det gör oss bra på att stötta och ta hand om varandra.

Senast ändrad

 21 juli 2023

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor