Placeholders logotyp, till startsidan

Från Säkerhetspolisen till Europol

Publicerad 1 september 2023

Anna Sjöberg, operativ chef vid Säkerhetspolisen, tillträder den 1 september tjänsten som chef för det europeiska kontraterrorarbetet vid Europol i Nederländerna.

– Att jag har fått det här jobbet är till del en bekräftelse på att Sveriges och Säkerhetspolisens kontraterrorarbete uppmärksammas internationellt, säger Anna Sjöberg.

Hon blir som första svensk chef för Head of Department vid European Counter Terrorism Centre (ECTC) i Haag, Nederländerna.

– Vi har ett försämrat säkerhetsläge och med ett bestående attentatshot i Sverige och i Europa. Som EU:s brottsbekämpande organ är Europol mycket viktiga i detta arbete och jag ser fram emot att ta mig an uppdraget. Europas säkerhet är även Sveriges säkerhet, säger Anna Sjöberg.

Publicerad

 1 september 2023

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor